A Filutky zenekar honlapja

Magunkról

A Filutky két korábbi gimis bandából állt össze 2001 szeptemberében, az Ezredes együttes (Szuromi Tamás, Perneczky Miklós, Kara Dani) tagjaihoz csatlakozott Gregor ‘Orgee’ Dániel a Hajráfosok zenekarból. A kezdetek kezdetét a suli színpada (mint próbaterem), kölcsön hangszerek és érdekes konstrukciók (Tomi elektroakusztikus gitárja torzítva) jellemezték, Miki kölcsön basszusgitáron játszott, ládája senkinek nem volt. Ebben a felállásban játszottunk elsőként a gimi “Mikulás Kimittudján”.

Ezután nem sokkal, a 2002 januári ’szalagavató’ előtt hívtuk a csapatba egy másik osztály/évfolyamtársunkat, Illés Tamás “Béla”-t billentyűsnek, aki a sulitól lejmolt Casio szintin játszotta velünk a RockandRoll-t. Ő sajnos 2003 őszén megvált a Filutkytól. Utódra nem kellett sokat várni, októberben csatlakozott hozzánk Madaras ‘Franky’ Attila (saját szintivel :) ).

Az új tag új lendületet adott a bandának, és abban is sokat segített, hogy ténylegesen egy csapattá kovácsolódjunk. Közben leérettségiztünk, és más egyebekben is fejlődtünk, bázisunk átkerült Orgeeék pincéjébe, mindenkinek lett saját gitárja, ládája, némelyek már le is cserélték azóta, mások csak bővítették gyűjteményüket…

2003 nyara óta járunk Csatkára, nyári edzőtáborba team-buildingelni, zenélni, zülleni, stb. Itt vettük fel első, három számos demonkat is (itt letölthető), amit az utóbbi időben rengeteg újabb saját szerzemény követett. A felállás 2005 őszén ismét változott, ekkor csatlakozott hozzánk Buday Zsuzsi mint énekes, elsőosztályú hangszerrel, egy csomó jó zenével, és Hajnalkával, a szaxofonnal.

2007 augusztusában megvált tőlünk Orgee és Attila, így megcsappanva és új utakat keresve indulunk tovább a zenélés útján. Szinte visszatértünk a gyökerekhez, már ami a felállást illeti. Stílusunk maradt a régi, de mégis új lett, ahogy a sors hozza.

2009 tavaszán néhány hónapos vegetálás után elbúcsúztunk Kara Danitól, és a dobjától is. Az eredeti felállásból már csak Miki és Tomi maradt meg. A létszám nem változott, Dani helyére hamar megtaláltuk az ideális utódot, Földi Pétert, akivel korábban már volt együtt pár koncertünk. A tag cserével egy időben a próbahelyünket is áttettük Mikiék házának a pincéjéből egy próbaterembe.

Kép készül… :) Jelenlegi felállás:

És akik nem a zenekar, de mégis:

A banda nevéért a felelősség Tomit és Orgeet (meg még néhány volt osztálytársukat) terheli, egy bevásárlás alkalmával mélyen megihlette őket e (lengyel) cukorka neve, amivel eleinte Tomit becézték. Név választáskor meg nem volt jobb ötletünk. Ez a történet persze lassan a múltba vész… :)